Uitstraling en inrichting

Stel vast wat voor sfeer en uitstraling je jouw badkamer wilt geven. Ga je voor strak en modern of een meer klassieke, romantische uitstraling? Blader door woon- en lifestylebladen, knip plaatjes uit van stijlen, kleuren en structuren die je mooi vindt en plak die bij elkaar op een zogenoemd "moodboard".

Een moodboard helpt bij het ontwerpen van een badkamer!

Verzamel ook tips over handige en sfeervolle oplossingen of slimme inrichtingsideeën. Bezoek diverse speciaalzaken en kijk wat er mogelijk is en wat je mooi vindt.

Badkamers ontwerpen in 3-D

Ga nu met al deze kennis en ideeën in je achterhoofd aan de slag en schets je badkamer in. Je kunt dit op ruitjespapier doen, maar er zijn op het internet ook vele websites te vinden die je de mogelijkheid bieden om driedimensionaal je eigen badkamer te ontwerpen. Vaak kun je daarbij zelfs door je eigen ontwerp heen lopen!

Bij het ontwerpen kun je soms in 3D door de badkamer lopen!

Ook de meeste speciaalzaken beschikken overigens over dergelijke ontwerpprogramma’s. Zorg dat je bij het ontwerpen rekening houdt met bestaande aansluitpunten, afvoerputten en eventuele obstakels.

Kies een logische inrichting, waarbij zaken die je vaak in combinatie met elkaar gebruikt ook dichtbij elkaar komen te staan. En voorkom dat de ruimte zo vol wordt dat je er straks niet gemakkelijk meer in rond kunt lopen.