Eisen, wensen en keuzes

Nu kun je aan de slag gaan met het opstellen van een wensen- en eisenlijstje. Schrijf op welke spullen je in je nieuwe badkamer wilt hebben. Bedenk daarbij goed wat voor functie de badruimte voor jou en je huisgenoten heeft en welke zaken je echt nodig hebt.

Noteer aan welke eisen de te ontwerpen badkamer moet voldoen

Wil je lekker kunnen relaxen in een groot bad of ren je waarschijnlijk toch alleen maar in en uit de douche? Moet de wastafel geschikt zijn voor meerdere personen of woon je alleen? Is een toilet echt nodig of is er bijvoorbeeld al een WC op dezelfde verdieping?

Hou rekening met toekomstige behoeften

Vergeet daarbij niet dat een badkamer lang mee zal gaan en denk dus aan de toekomst. Opgroeiende kinderen of een voortschrijdende leeftijd kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je straks andere behoeften hebt. Hou daar nu bij het kiezen van je spullen al rekening mee.

Bepaal ook wat voor jou de hoogste prioriteit heeft, want vaak zul je helaas niet al je dromen kunnen realiseren. Je hebt immers te maken met een beperkte ruimte en een beperkt budget. Bekijk wat de belangrijkste zaken zijn en voor welke spullen je in ieder geval voldoende plaats en geld hebt.

Het formaat van je badkamer beperkt de mogelijkheden bij het ontwerpen

Soms kun je door slimme keuzes te maken toch een heel eind komen. Heb je bijvoorbeeld geen geld of ruimte voor een douche en bad apart? Neem dan simpelweg een bad met douchefaciliteiten.